Om Elin

Mitt namn är Elin Nylander och jag är 19 år och bosatt i Timrå med min mamma. Jag tog studenten 2014 efter att ha gått naturvetenskapliga programmet på Mikael Elias Teoretiska Gymnasiun i Sundsvall. Mitt hästintresse utvecklades i tidig ålder vilket föll sig relativt naturligt då min mamma var hästintresserad och ägde hopphästar på vår dåvarande gård med stall och paddock. Jag började rida på grannens ponny Pyret några gånger i veckan och lärde mig lika mycket om ridning som om hästhantering av Emelie vilket jag är oerhört tacksam över idag.

 

Tyvärr blev Pyret drabbad av cancer och var tvungen att tas bort vilket var en stor sorg. Jag var då 6 år gammal och vi köpte min första ponny Galax som då var 4 år och outbildad. Galax var inte helt lätt att samarbeta med alla dagar, russet i honom kom fram men envis som jag är kämpade jag på med honom. Till en början tävlade vi i hoppning med mycket gott resultat och tävlade dressyr vid sidan om. I dressyr hade vi inte några vidare resultat att tala om men ändå var det något som lockade mig mer till dressyrtävlingar, många undrade nog varför när vi i hoppning kammade hem rosett efter rosett. Efter mer dressyrträning började resultaten komma så småningom även på dressyrbanorna och hopptävlingarna blev allt färre. Galax och jag kvalade in till SM 2007 där vi presterade mycket bra och kom 4a i B-finalen. Framgångarna fortsatte och vi hade flertalet av nationella vinster och placeringar. Vi red SM även 2008 och 2009, med bästa resultat som totalt 5a i A-finalen.

Jag har därefter även haft B-ponnyn Brodals Elton som köptes in outbildad av min tränare för försäljning men som vi senare köpte då han visade sig ha stor talang. Han utvecklades med stormsteg och gick SM 2007 som 7 åring! Därefter gick han även SM 2008 innan han exporterades till Finland där han med sin dåvarande ryttare även deltog i NM ett år senare. Jag inledde ett samarbete med Arhults Stuteri och fick låna godkända hingsten Speyksbosch Diablo BRP11, från att inte ha tävlat något alls hade vi vinster upp till LA och tävlade internationellt i Holland med vinst samma år.

Under min juniortid tränade och tävlade jag Campari som ägs av Kristin Berggren. Vi synkade ihop snabbt och kvalade till MSVB under de två första starterna. Därefter lyckades vi knipa två kval till junior SM 2011 som gick av stapeln på Strömsholm. Året därefter gick SM i Kågeröd som vi även deltog i med gott resultat. År 2013 var jag fortfarande junior men lyckades kvala in både till junior- och young rider SM men valde efter en del överläggning att rida som young rider. Jag deltog även år 2014 i SM med Campari vilket tanken också är för 2015 då vi redan är färdigkvalade!

Mellan mitt tävlande med mina egna hästar har jag även ridit många andras hästar, både för utbildning och matchning mot tävling och årgångsbedömningar. Jag har fått mottagit idrottsstipendium två gånger om av Idrottens Vänner för mina prestationer och har även blivit utdelad idrottsstipendium på min skola i högstadiet för goda prestationer såväl i skolan som inom ridsporten. Läs mer om mina framgångar under fliken ”Meriter”.