Strategisk kommunikation C1

08:45 måndag 14 oktober 2019

Vem är jag? Mitt namn är Elin Nylander, jag är 24 år gammal och bor i Sundsvall. Jag studerar sista året kommunikation och PR vid Mittuniversitetet. Vid sidan av studierna arbetar jag på Näringslivsbolaget som näringslivsassistent och även en del med kommunikation. Det var även där jag gjorde min praktik under denna utbildning, och kvar det har jag blivit! Jag är tacksam över att jag har möjlighet att få praktisk erfarenhet i kombination med den teoretiska utbildningen – mycket utvecklande och lärorikt. Utöver min pågående utbildning läser jag även en juridisk grundkurs parallellt. Detta då jag tror att baskunskap i juridik kan vara nyttigt att ha med sig både ur jobbsynpunkt men även i privata sammanhang i framtiden. Att även ha någon annan inriktning än endast kommunikation tror jag också kan vara ett bra komplement på CV:et.

I våras läste vi ”Strategisk kommunikation B” där vi också skrev ett antal blogginlägg. Just nu läser vi strategisk kommunikation C1, och som kommer att ha ett liknande upplägg som tidigare. Utöver detta presentationsinlägg ska vi skriva sju inlägg samt ett avslutande inlägg. Fokus denna gång är att omvärldsbevaka och studera mer djupgående varför människor reagerar mer på vissa saker än andra och se vilka trender som råder idag. Som jag skrev inför förra omgången av blogginlägg, tycker jag att strategisk kommunikation är en av de kurser som varit mest intressant under vår utbildning. Jag tycker även att den kurs vi läste innan denna, projektledning, varit spännande och något som jag skulle kunna tänka mig att fördjupa mig mer inom i framtiden. Då jag har ett intresse för design och form var även visuell kommunikation en spännande kurs.

En stor del av min vakna tid går till att studera och jobba, men när jag har ledig tid över tycker jag om att vara i naturen eller att idrotta – helst kombinerat. I min värld finns det inte mycket som slår en skidtur upp på fjället och grilla korv en solig vårvinter dag. Annars tycker jag om att laga mat, umgås med vänner, musik, djur, fika etc. Att resa kommer också högt upp på listan. Tills nästa gång vi hörs, ska jag omvärldsbevaka och förhoppningsvis hitta något spännande att djupdyka inom och som kommer att bidra till intressant läsning. På återseende.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply